triac

xls 1500 repair / component identification

Recommended Posts

triac    0

Hi,

I have a XLS 1500 which blew up the output FET's Q203 & Q204

Apparently under moderate load it made a loud squealing noise then shut off.

It also burnt R143 & 243 beyond recognition.

Is it possible someone can identify the values of these two surface mount resistors for me?

I have examined the rest of the circuit drive components and they appear to be ok.

I am also chasing any info on converting this unit for 240v.

Currently it is running through a large step down 110v transformer which I would like to do away with.

Thanks & regards

-A

Share this post


Link to post
Share on other sites
dakos    0
Hi,

I have a XLS 1500 which blew up the output FET's Q203 & Q204

Apparently under moderate load it made a loud squealing noise then shut off.

It also burnt R143 & 243 beyond recognition.

Is it possible someone can identify the values of these two surface mount resistors for me?

I have examined the rest of the circuit drive components and they appear to be ok.

I am also chasing any info on converting this unit for 240v.

Currently it is running through a large step down 110v transformer which I would like to do away with.

Thanks & regards

-A

You need to eMail customer support directly...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now