Sign in to follow this  
YzBrad99

Crown XTi2000 or Mackie FR2500 for SRX718S

Recommended Posts

YzBrad99    0

Finally upgraded to a SRX718S Sub!

I have 2 amps on hand for this sub.

Crown XTi2000 or Mackie FR2500

When i hook up either amp bridged and crank it up the cone sounds like it distorting right before the amp clips. Seems as if this is too much power for the sub which it cant be. This sub is rated at 3200 watts peak. My JBL MRX528S never did this on either one of these amps. I could clip all day and push those things hard and never would never distort or sounds weird.

Crown XTi2000 bridged at 8ohms is 1600 watts which is 100% of RMS

Mackie FR2500 bridged at 8ohms is 1500 watts which is 95% of RMS

The MRX528S was at 100% RMS at 4ohms 2000 watts on my bridged XTi2000 and sounded fine.

These subs need a break in period or maybe it's defective from JBL, i have no clue. Either way i brought it brand new from a JBL retailer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Deromax    0

It sounds like a question for a JBL forum!

Share this post


Link to post
Share on other sites
vkaraoke    0
Finally upgraded to a SRX718S Sub!

I have 2 amps on hand for this sub.

Crown XTi2000 or Mackie FR2500

When i hook up either amp bridged and crank it up the cone sounds like it distorting right before the amp clips. Seems as if this is too much power for the sub which it cant be. This sub is rated at 3200 watts peak. My JBL MRX528S never did this on either one of these amps. I could clip all day and push those things hard and never would never distort or sounds weird.

Crown XTi2000 bridged at 8ohms is 1600 watts which is 100% of RMS

Mackie FR2500 bridged at 8ohms is 1500 watts which is 95% of RMS

The MRX528S was at 100% RMS at 4ohms 2000 watts on my bridged XTi2000 and sounded fine.

These subs need a break in period or maybe it's defective from JBL, i have no clue. Either way i brought it brand new from a JBL retailer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
vkaraoke    0
What JBL forum?

I am driving my two VRX918S (same as SRX718S) with Crown itech8000 in bridged mode without any problem. return your subs for checkout.

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this