Recommended Posts

The problem is fixed!!

Hi!

I have some trouble with my CE2000 amp.

I think the CH.1 has burned.

(The CH.2 speakon-connection is not connected at all..)

With the Stereo/Bridge switch on stereo the CH.2 is working, the volumeknob 2 is "active" but not the knob on CH.1.

but with the switch on bridge the CH.1/ CH.1-volumeknob is "active"

I just cant figure out what the fault might be

Please help me.

//Daniel

Share this post


Link to post
Share on other sites
DGlass    0

The CH1 input side would be driving both channels in Bridge-mono mode.

It does sound like the ch.1 output section has a problem that needs to be looked at. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
The CH1 input side would be driving both channels in Bridge-mono mode.

It does sound like the ch.1 output section has a problem that needs to be looked at. :(

4148[/snapback]

There is no fault on CH.1...

The output connection was a little komplex..

You have to connect a speakon to CH.1 to get the CH.2 working...

Share this post


Link to post
Share on other sites
DGlass    0
The CH1 input side would be driving both channels in Bridge-mono mode.

It does sound like the ch.1 output section has a problem that needs to be looked at. :(

4148[/snapback]

There is no fault on CH.1...

The output connection was a little komplex..

You have to connect a speakon to CH.1 to get the CH.2 working...

4149[/snapback]

It may be your wiring if you do not have a fault light on.

In Bridge-Mono you need to use channel 1+ and channel 2+ of the amplifier. On the Speakon NL4 connector you would need to move the wire on the channel 1- to pin 2 + of the connector to achieve this. I would mark this cable as the amp end only to avoid it being used backwards or being used as a speaker to speaker jumper.

At the speaker end the connector would still be the pins your speaker requires to get sound into the box. Speakon connectors have several recommended wiring configuration from Neutrik. The most common is for pins 1+/- to be used for Full range audio with Pin 2+/- not being used. This is why the channel 2 Speakon, of the amplifier has the Channel 2 output on Pins 1+/- as they are the full range output pins.

The “Crown Amplifier Application Guide”

http://www.crownaudio.com/pdf/133472.pdf

Page 3 of our “Guide to Neutrik Speakon NL4FC Connector Assembly” http://www.crownaudio.com/pdf/amps/126986.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now