Jump to content


AUDollars

Member Since 29 Jul 2013
Offline Last Active Aug 01 2013 02:33 PM
-----

Topics I've Started

Crown K2 - Heat/Shut down

29 July 2013 - 03:02 AM

Hi all,

I'm very new to this forum. I have read some discussions about the K2's heating behaviour but I did not find a solution to my problem. Pardon me if I missed it...

I recently bought a K2 amp for my HT, it is driving a pair of home JBL speaker (LS80). I did the modification to bypass the sleep system.

Even if it surprised me, this amp goes very hot even for HT use but given what I have read, this is probably normal. However, after some time, one channel shuts down but there are no indicator on, no light that can indicate a overheating problem. Then I shut it down wait a bit to reduce the temp and the amp is then working correctly. However the amp is still shutting down when the temp is again going up. I don't really understand why a channel shuts off and no indicator lights it up (I saw that the leds are correctly working when the amp is turned on).

My amp has space around it even if it is in a furniture (like 5cm free space up and down and 10cm right and left).

Given that issue, I installed a pair of computer fans in my furniture running slowly but given the hot weather these days (even in Belgium we can have hot summer!), the problem comes again. I temporarly increased the speed of the fans and it sounds like it is working but now I can hear them during a movie.

Is there any potential failure in my amp?

Many thanks,

AUD