Jump to content


Crown D150 RIP


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 bobbysdad

bobbysdad

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 38 posts

Posted 02 June 2013 - 05:25 AM

Well my trusty ol' D150 died.
No reason. It was quietly running doing background music duty, and all of a sudden, it just started oscillating. Both channels, and scary loud. I was hoping I'd got to it to power it off in time before my speakers got killed, but no such luck. Lost both 10" drivers in my JBL L36's.
God knows why it committed suicide, but it did. So much damage, in such little time!
'tis a sad sad day here today.....  :(
I might be deaf, but I can still hear the bells......

#2 dakos

dakos

    Admin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 772 posts

Posted 02 June 2013 - 01:44 PM

Sad indeed :(

#3 joust

joust

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 518 posts

Posted 03 June 2013 - 09:34 AM

I grieve with you, brother.
(1 minute of silence...)
Do you think the amp is repairable?
Since both sides failed at the same time, it may be a common issue? How about the HV biasing circuit?

A.

#4 bobbysdad

bobbysdad

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 38 posts

Posted 03 June 2013 - 09:44 AM

Thank you for your sympathies....
I will have a look eventually. I have my other one taking over the job right now. (it pays to have a spare.)
With so much on my bench already, it may need to take a number....   LoL.
I might be deaf, but I can still hear the bells......