Jump to content


How to connect my amp the first time?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Li Producciones

Li Producciones
  • Members
  • 6 posts

Posted 28 February 2008 - 04:19 PM

I would like someone to tell me how to connect my new I-Tech 6000 to my computer. Step by step...

THANKS!

#2 DGlass

DGlass

    .

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,541 posts

Posted 28 February 2008 - 04:28 PM

You don't say if you are using IQwic or System Architect software so I will assume it is the IQwic software.

Try the System Technology Note STN005 "How to get started using TCP/IQ components." at: http://www.crownaudio.com/support/systems_...ogies_notes.htm
This should get you started with IQwic. smile.gif

#3 Li Producciones

Li Producciones
  • Members
  • 6 posts

Posted 28 February 2008 - 04:52 PM

Thanks, I will try with that.

#4 Li Producciones

Li Producciones
  • Members
  • 6 posts

Posted 28 February 2008 - 05:00 PM

I HAVE A PROBLEM!!!!
I tried to download the new firmware to the amp, and now it only says this: Loader v2, Network Upgrade, Awaiting TFTP.

What should I do????



QUOTE(DGlass @ Feb 28 2008, 04:28 PM) View Post
You don't say if you are using IQwic or System Architect software so I will assume it is the IQwic software.

Try the System Technology Note STN005 "How to get started using TCP/IQ components." at: http://www.crownaudio.com/support/systems_...ogies_notes.htm
This should get you started with IQwic. smile.gif



#5 DGlass

DGlass

    .

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,541 posts

Posted 28 February 2008 - 05:07 PM

QUOTE(Li Producciones @ Feb 28 2008, 05:00 PM) View Post
I HAVE A PROBLEM!!!!
I tried to download the new firmware to the amp, and now it only says this: Loader v2, Network Upgrade, Awaiting TFTP.

What should I do????



QUOTE(DGlass @ Feb 28 2008, 04:28 PM) View Post
You don't say if you are using IQwic or System Architect software so I will assume it is the IQwic software.

Try the System Technology Note STN005 "How to get started using TCP/IQ components." at: http://www.crownaudio.com/support/systems_...ogies_notes.htm
This should get you started with IQwic. smile.gif



Shut down the amp
On the back is a small reset hole. Using a small tool hold in the micro switch while powering up the amp.
wait for the Preset and data lights to go off and back on then remove the tool.

Open the TCP/IQ Utility program. The firmware version should show up with an LD extention.

Using TCP/IQutility program load in the Display firmware first.
Power down the amp and load in the the DSP firmware.
If you did this backwards you may not get the amp back and it may have to come in for service.
Power cycle the amp.

#6 Li Producciones

Li Producciones
  • Members
  • 6 posts

Posted 28 February 2008 - 05:30 PM

I did a power cycle and when I connect the amp to the pc it tells me no firmware version.
Where and how can I do what you are telling me??

"Using TCP/IQutility program load in the Display firmware first.
Power down the amp and load in the the DSP firmware. "

????


SORRY FOR MY IGNORANCE, BUT I NEED THIS TO WORK IN FOUR HOURS

,
QUOTE(DGlass @ Feb 28 2008, 05:07 PM) View Post
QUOTE(Li Producciones @ Feb 28 2008, 05:00 PM) View Post
I HAVE A PROBLEM!!!!
I tried to download the new firmware to the amp, and now it only says this: Loader v2, Network Upgrade, Awaiting TFTP.

What should I do????



QUOTE(DGlass @ Feb 28 2008, 04:28 PM) View Post
You don't say if you are using IQwic or System Architect software so I will assume it is the IQwic software.

Try the System Technology Note STN005 "How to get started using TCP/IQ components." at: http://www.crownaudio.com/support/systems_...ogies_notes.htm
This should get you started with IQwic. smile.gif



Shut down the amp
On the back is a small reset hole. Using a small tool hold in the micro switch while powering up the amp.
wait for the Preset and data lights to go off and back on then remove the tool.

Open the TCP/IQ Utility program. The firmware version should show up with an LD extention.

Using TCP/IQutility program load in the Display firmware first.
Power down the amp and load in the the DSP firmware.
If you did this backwards you may not get the amp back and it may have to come in for service.
Power cycle the amp.



#7 Li Producciones

Li Producciones
  • Members
  • 6 posts

Posted 28 February 2008 - 09:14 PM

Thanks for everything.

I restored everything, and now I'm controlling the amp via Wi-Fi in my Mac using Windows Parallels!!!

Thanks for everything!

QUOTE(Li Producciones @ Feb 28 2008, 05:30 PM) View Post
I did a power cycle and when I connect the amp to the pc it tells me no firmware version.
Where and how can I do what you are telling me??

"Using TCP/IQutility program load in the Display firmware first.
Power down the amp and load in the the DSP firmware. "

????


SORRY FOR MY IGNORANCE, BUT I NEED THIS TO WORK IN FOUR HOURS

,
QUOTE(DGlass @ Feb 28 2008, 05:07 PM) View Post
QUOTE(Li Producciones @ Feb 28 2008, 05:00 PM) View Post
I HAVE A PROBLEM!!!!
I tried to download the new firmware to the amp, and now it only says this: Loader v2, Network Upgrade, Awaiting TFTP.

What should I do????



QUOTE(DGlass @ Feb 28 2008, 04:28 PM) View Post
You don't say if you are using IQwic or System Architect software so I will assume it is the IQwic software.

Try the System Technology Note STN005 "How to get started using TCP/IQ components." at: http://www.crownaudio.com/support/systems_...ogies_notes.htm
This should get you started with IQwic. smile.gif



Shut down the amp
On the back is a small reset hole. Using a small tool hold in the micro switch while powering up the amp.
wait for the Preset and data lights to go off and back on then remove the tool.

Open the TCP/IQ Utility program. The firmware version should show up with an LD extention.

Using TCP/IQutility program load in the Display firmware first.
Power down the amp and load in the the DSP firmware.
If you did this backwards you may not get the amp back and it may have to come in for service.
Power cycle the amp.