Jump to content


Crown XLS 202 channel problem


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 dustee

dustee
  • Members
  • 3 posts

Posted 04 October 2005 - 08:48 AM

I have a Crown XLS 202 that one channel has gone completely dead on.The fault light is fine.Any ideas where to start looking for the problem?The amp is only used for a couple of monitors so has seen light use.

#2 Bradford Benn

Bradford Benn

    Power User

  • Admin
  • 1,025 posts

Posted 04 October 2005 - 10:17 AM

QUOTE(dustee @ Oct 4 2005, 08:48 AM)
I have a Crown XLS 202 that one channel has gone completely dead on.The fault light is fine.Any ideas where to start looking for the problem?The amp is only used for a couple of monitors so has seen light use.
View Post


It should still be under warranty, so the first thing I would do is recommend getting a local service center to look at it or contact Crown for a repair.
-=Brad

Bradford Benn
Business Development Manager - Crown International
http://www.crownaudio.com/

#3 dustee

dustee
  • Members
  • 3 posts

Posted 04 October 2005 - 05:20 PM

QUOTE(Brad Benn @ Oct 4 2005, 10:17 AM)
QUOTE(dustee @ Oct 4 2005, 08:48 AM)
I have a Crown XLS 202 that one channel has gone completely dead on.The fault light is fine.Any ideas where to start looking for the problem?The amp is only used for a couple of monitors so has seen light use.
View Post


It should still be under warranty, so the first thing I would do is recommend getting a local service center to look at it or contact Crown for a repair.
View Post


#4 dustee

dustee
  • Members
  • 3 posts

Posted 04 October 2005 - 05:23 PM

QUOTE(Brad Benn @ Oct 4 2005, 10:17 AM)
QUOTE(dustee @ Oct 4 2005, 08:48 AM)
I have a Crown XLS 202 that one channel has gone completely dead on.The fault light is fine.Any ideas where to start looking for the problem?The amp is only used for a couple of monitors so has seen light use.
View Post


It should still be under warranty, so the first thing I would do is recommend getting a local service center to look at it or contact Crown for a repair.
View Post


Thanks for your reply Brad.I'm not sure if it's under warranty or not but I would just as soon have a look at it myself.I
ve built a few amps from scratch and have test equipment.Was just looking for a little advice on a good place to start as I'm a bit rusty on solid state stuff.

#5 DGlass

DGlass

    .

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,541 posts

Posted 05 October 2005 - 02:23 PM

QUOTE(dustee @ Oct 4 2005, 05:23 PM)
QUOTE(Brad Benn @ Oct 4 2005, 10:17 AM)
QUOTE(dustee @ Oct 4 2005, 08:48 AM)
I have a Crown XLS 202 that one channel has gone completely dead on.The fault light is fine.Any ideas where to start looking for the problem?The amp is only used for a couple of monitors so has seen light use.
View Post


It should still be under warranty, so the first thing I would do is recommend getting a local service center to look at it or contact Crown for a repair.
View Post


Thanks for your reply Brad.I'm not sure if it's under warranty or not but I would just as soon have a look at it myself.I
ve built a few amps from scratch and have test equipment.Was just looking for a little advice on a good place to start as I'm a bit rusty on solid state stuff.
View Post

If you will contact me directly at dglass@crownintl.com I will send you the schematic.
As the XLs amps have not been out for three years yet factory service would still be covered under warranty