Sign in to follow this  
Followers 0
jscramlin01

speakon cables

2 posts in this topic

I have a XLS 1500 and 1000. I recently purchased 4 speakon cables for these two amps. I cannot get any of them to work on either amp. I get microphne imput to the mixer and to the amps but they will send power to the speakers. I have tried all 4 channels and all 4 cables nothing works. If I connect wires directly to the outputs everything works fine. Can any one help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a XLS 1500 and 1000. I recently purchased 4 speakon cables for these two amps. I cannot get any of them to work on either amp. I get microphne imput to the mixer and to the amps but they will send power to the speakers. I have tried all 4 channels and all 4 cables nothing works. If I connect wires directly to the outputs everything works fine. Can any one help?

Are you sure you are using 4 poles speakon plug???? if yes +1 and -1 would be your channel 1 output and +2 and -2 would be your channel 2 output on the channel 1 speakon terminal of your amplifier, if you are trying to plug anything to the ch 2 speakon terminal you must use pins +1 and -1 only , make sure wires are properly routed in plug at both end of cable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0