NCatanz

Crown DSi 1000 only worked for a week

12 posts in this topic

In my previous life about 6 weeks ago I was a network administrator and now have been moved to a new job that requires me to support a 30 year old PA system for a school district. About a month ago , people on the 1,2 and 3rd floors were complaining that the sound over the PA speakers was becoming distorted and eventually they could not hear anything from the speakers. The sound on the 4,5 and 6th floor which are fed by different amplifiers sound fine. I replace the 10 year old Peavy amp which was running in bridged mode for an output of 1200 watts with a Crown DSi 1000 which I also am running in bridged mode for a total of 1400 watts. I configured the Crown DSi 1000 for JBL 3632 bridged mode and y input. The amp worked fine for a about a week then I heard a user or two starting to complain about distortion and now there is no sound at all coming out of the Crown. Nothing that I know of has changed since the Crown amp was working a couple days ago.

The indicator lights up front show ready, signal, the -20 and -10 light up when there is an input signal and the clip and thermal light are not lit.

The only trouble shooting I have done was to power off the amp, and turn it back on.

Any ideas on how to trouble shoot this problem? If I hook up a Quam C5 (which is supposedly 8 ohms) , what wires do I connect to the Crown amp?

Share this post


Link to post
Share on other sites
In my previous life about 6 weeks ago I was a network administrator and now have been moved to a new job that requires me to support a 30 year old PA system for a school district. About a month ago , people on the 1,2 and 3rd floors were complaining that the sound over the PA speakers was becoming distorted and eventually they could not hear anything from the speakers. The sound on the 4,5 and 6th floor which are fed by different amplifiers sound fine. I replace the 10 year old Peavy amp which was running in bridged mode for an output of 1200 watts with a Crown DSi 1000 which I also am running in bridged mode for a total of 1400 watts. I configured the Crown DSi 1000 for JBL 3632 bridged mode and y input. The amp worked fine for a about a week then I heard a user or two starting to complain about distortion and now there is no sound at all coming out of the Crown. Nothing that I know of has changed since the Crown amp was working a couple days ago.

The indicator lights up front show ready, signal, the -20 and -10 light up when there is an input signal and the clip and thermal light are not lit.

The only trouble shooting I have done was to power off the amp, and turn it back on.

Any ideas on how to trouble shoot this problem? If I hook up a Quam C5 (which is supposedly 8 ohms) , what wires do I connect to the Crown amp?

Share this post


Link to post
Share on other sites
In my previous life about 6 weeks ago I was a network administrator and now have been moved to a new job that requires me to support a 30 year old PA system for a school district. About a month ago , people on the 1,2 and 3rd floors were complaining that the sound over the PA speakers was becoming distorted and eventually they could not hear anything from the speakers. The sound on the 4,5 and 6th floor which are fed by different amplifiers sound fine. I replace the 10 year old Peavy amp which was running in bridged mode for an output of 1200 watts with a Crown DSi 1000 which I also am running in bridged mode for a total of 1400 watts. I configured the Crown DSi 1000 for JBL 3632 bridged mode and y input. The amp worked fine for a about a week then I heard a user or two starting to complain about distortion and now there is no sound at all coming out of the Crown. Nothing that I know of has changed since the Crown amp was working a couple days ago.

The indicator lights up front show ready, signal, the -20 and -10 light up when there is an input signal and the clip and thermal light are not lit.

The only trouble shooting I have done was to power off the amp, and turn it back on.

Any ideas on how to trouble shoot this problem? If I hook up a Quam C5 (which is supposedly 8 ohms) , what wires do I connect to the Crown amp?

Serial #8500287287

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would measure the load impedance. The 3632's can be configured at number of ways resulting in various loads.

And definitely check the amp with another test speaker. You can just connect to the red/black of channel 1 output. I would also put it on Preset#1 (pass-thru / stereo).

Share this post


Link to post
Share on other sites
I would measure the load impedance. The 3632's can be configured at number of ways resulting in various loads.

And definitely check the amp with another test speaker. You can just connect to the red/black of channel 1 output. I would also put it on Preset#1 (pass-thru / stereo).

Would I measure the load impedience with an ohm meter, please give me dummy instructions if you can.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi

New 2 Audio..... Welcome to the forum. Is it JBL Cinema screen array 3632?

Thanks

Just wanted to update the forum for the good of all. There was nothing wrong with the amplifier. I found that by switching each classroom to channel B, (not channel B on the Amp, I running in bridged mode, but channel B in the PA rack) there were all able to hear the announcements. This was found by sheer dumb luck/divine intervention when I could hear the announcements in an old chem lab storage room. The room did not even have a room number on it but I guessed by the sequence around that room and then went back to the rack to find that was one of the few rooms on channel B. I flipped all the rooms to channel B and now all the rooms can hear announcements.

Extremely strange though that a what I would think is a physical wiring or connection change could be made with out me even in the closet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi

Is it or is it not Cinema screen array??????

Thanks

I am sorry, but I don't know what a Cinema screen array is.

The JBL 3632 designation was the setting for the amp but to be honest with you I am not sure what all it means. It is hooked up to about 30 8ohm speakers.

Can you explain to me what the Cinema screen array is?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi

Is it or is it not Cinema screen array??????

Thanks

I am sorry, but I don't know what a Cinema screen array is.

The JBL 3632 designation was the setting for the amp but to be honest with you I am not sure what all it means. It is hooked up to about 30 8ohm speakers.

Can you explain to me what the Cinema screen array is?

here http://www.jblpro.com/pages/cinema/scrn_ary.htm

jbl_3632_m_hf_t_63490big.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now