Sign in to follow this  
Followers 0
aceng

CTS-8200 troubleshooting

3 posts in this topic

:(

I have a CTS-8200 was found that temperature of one of output board (p/n:135313-1) is very hot, making that colour of heatsink change from

black to brown.

I checked all transitors and diodes , all o.k..

Would you please give me some advises for troubleshooting?

I'd like to spend more time on finding out which component are defective,

not just change the board.

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

It is possible that there is an open trace or components under the heatsink. The best option is to replaced that channel output card. The new card part number is 137156-3.

Share this post


Link to post
Share on other sites
:(

I have a CTS-8200 was found that temperature of one of output board (p/n:135313-1) is very hot, making that colour of heatsink change from

black to brown.

I checked all transitors and diodes , all o.k..

Would you please give me some advises for troubleshooting?

I'd like to spend more time on finding out which component are defective,

not just change the board.

Thank you!

1072[/snapback]

Check Q104 for loose/cold solder on Output Module, also on the drivers Q6 ~ Q11, make sure diodes D114, D115 & fuses F1, F2 are OK. Adjust R134 pot. for bias voltage across R150(30ohms resistor) if required.

If I remember correctly the bias voltage should be around 300mV, or you can compare it with the other good channels.

Pls note that you may require an extention/riser card or harness to do this for easy sake.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0