SAJ

CROWN MACROTECH 5002

6 posts in this topic

I am working on a Crown 5002.

The power supply voltage on ch 1 does not switch from low to high. The problem is on the Main Input board. i tried another board and everything worked perfect. Does anyone have any suggestions?

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am working on a Crown 5002.

The power supply voltage on ch 1 does not switch from low to high. The problem is on the Main Input board. i tried another board and everything worked perfect. Does anyone have any suggestions?

Thanks.

Can you give me the part number of your Main board? The switching happens on the control board and want to make sure it's not the control board. Typically if it's locked low you have an open resistor like R708 for channel 1 or the 555 timer is bad.

This switching is also driven by ODEp. As your ODEP voltage drops it will take the amp out of VZ and back into it's low state. Is your ODEP voltages good?

Thanks,

Kip Whitehead

Crown Technical Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

The main board numbers are S10612, 125903-7, 54290a

I am working on a Crown 5002.

The power supply voltage on ch 1 does not switch from low to high. The problem is on the Main Input board. i tried another board and everything worked perfect. Does anyone have any suggestions?

Thanks.

Can you give me the part number of your Main board? The switching happens on the control board and want to make sure it's not the control board. Typically if it's locked low you have an open resistor like R708 for channel 1 or the 555 timer is bad.

This switching is also driven by ODEp. As your ODEP voltage drops it will take the amp out of VZ and back into it's low state. Is your ODEP voltages good?

Thanks,

Kip Whitehead

Crown Technical Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kip,

Can you please email me the the odepp section and the expected voltages.

thanks.

The main board numbers are S10612, 125903-7, 54290a

I am working on a Crown 5002.

The power supply voltage on ch 1 does not switch from low to high. The problem is on the Main Input board. i tried another board and everything worked perfect. Does anyone have any suggestions?

Thanks.

Can you give me the part number of your Main board? The switching happens on the control board and want to make sure it's not the control board. Typically if it's locked low you have an open resistor like R708 for channel 1 or the 555 timer is bad.

This switching is also driven by ODEp. As your ODEP voltage drops it will take the amp out of VZ and back into it's low state. Is your ODEP voltages good?

Thanks,

Kip Whitehead

Crown Technical Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you please email me the complete service manual for the 5002. skyhigher888@yahoo.com

Thanks.

Kip,

Can you please email me the the odepp section and the expected voltages.

thanks.

The main board numbers are S10612, 125903-7, 54290a

I am working on a Crown 5002.

The power supply voltage on ch 1 does not switch from low to high. The problem is on the Main Input board. i tried another board and everything worked perfect. Does anyone have any suggestions?

Thanks.

Can you give me the part number of your Main board? The switching happens on the control board and want to make sure it's not the control board. Typically if it's locked low you have an open resistor like R708 for channel 1 or the 555 timer is bad.

This switching is also driven by ODEp. As your ODEP voltage drops it will take the amp out of VZ and back into it's low state. Is your ODEP voltages good?

Thanks,

Kip Whitehead

Crown Technical Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

I changed all the ics, check all transiistors and resistors and diodes. Could it be a resistor i missed?

Can you please email me the complete service manual for the 5002. skyhigher888@yahoo.com

Thanks.

Kip,

Can you please email me the the odepp section and the expected voltages.

thanks.

The main board numbers are S10612, 125903-7, 54290a

I am working on a Crown 5002.

The power supply voltage on ch 1 does not switch from low to high. The problem is on the Main Input board. i tried another board and everything worked perfect. Does anyone have any suggestions?

Thanks.

Can you give me the part number of your Main board? The switching happens on the control board and want to make sure it's not the control board. Typically if it's locked low you have an open resistor like R708 for channel 1 or the 555 timer is bad.

This switching is also driven by ODEp. As your ODEP voltage drops it will take the amp out of VZ and back into it's low state. Is your ODEP voltages good?

Thanks,

Kip Whitehead

Crown Technical Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now