steved

Crown CM311A

2 posts in this topic

I own a CM311 that's approx. two and a half years old. I always use the mic utilizing the 9 volt battery, since the phantom power on my band's board activates all channels, instead of just mine. Anyway, I installed a new battery(duracell) about a month ago and only use the mic once a week. It was working fine until last night when I noticed that the mic was not as loud at the same volume setting on the board. I did purchase and install a new WS-6 wind screen, but don't see how that would be the cause. The old one was a little degraded, so the new one should improve clarity. I haven't tried a new battery yet, since the one in there is practically brand new. However, I will install a new battery first just to see if that's the culprit. But I've never had ths type of problem as a result of a weak or defective battery. Every Duracell 9 volt that I've used has been reliable for much longer than 1 month. Any suggestions? - Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you remember to turn the battery "OFF" before storing the mic back in the case? If the battery switch is left on, the mic will continue to drain the battery even if the mic is not connected to a sound system. Did this happen after a period of heavy use?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now