CustomKid

MA5002VZ Channel Popping

3 posts in this topic

I just came off a show using Vertec driven by MA5002VZ amps. During the final song of the night, I heard a loud popping sound coming from one side of the PA. after the final beat, everything is muted and the sound continues. I decide to check the racks to find a single amp with channel 1 dropping out of ODEP and lighting up IOC, and then clicking back and forth about 2 seconds apart. Is this another case of bad capacitors? :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just came off a show using Vertec driven by MA5002VZ amps. During the final song of the night, I heard a loud popping sound coming from one side of the PA. after the final beat, everything is muted and the sound continues. I decide to check the racks to find a single amp with channel 1 dropping out of ODEP and lighting up IOC, and then clicking back and forth about 2 seconds apart. Is this another case of bad capacitors? :blink:

4129[/snapback]

this is common I have had 3 amps in for service for the same problem all 5002vz

I am getting tired of this issue...lucky its a cheap repair about 100.00 dont remember what exactly causes it though

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just about anything could cause this. What is happening is the amp is trying to come on and then going into protect, trying to come on again and going into protect over and over and over. :blink:

One reason could be a bad power supply cap another could be that the output module has come loose and needs to be tightened.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now